Samen een volgende stap zetten in Positieve Gezondheid


Tijdens het achtste Leeratelier Positieve Gezondheid op 28 september was er veel aandacht voor het maken én meten van impact met Positieve Gezondheid, onder meer door inspiratie vanuit Friesland en Overijssel.

Daarnaast gingen Suzan van der Pas, lector Sociale Innovatie en Ondernemerschap bij Hogeschool Leiden en Jessica Kiefte, hoogleraar Population Health Management bij het LUMC in op het meten van kwalitatief en kwantitatief impact van de Alliantie. Er kwamen ditmaal deelnemers vanuit alle bestaande platformen van de Alliantie online bijeen: bestuurders, bewoners, professionals, vrijwilligers, onderzoekers, communicatie-experts en gangmakers.

In break-out-rooms werden ideeën uitgewisseld over de volgende stap naar een impactvolle transformatie met Positieve Gezondheid vanuit je eigen organisatie en welke stappen je daar zelf in kan zetten.

Het winnende idee ging over ‘mantelregie’. Bij mensen die niet meer in staat zijn tot eigen regie, bijvoorbeeld vanwege dementie, zou de omgeving geactiveerd moeten worden. Zo ontstaat er mantelregie voor deze mensen, geïnspireerd op het gedachtegoed Positieve Gezondheid.

Lees hier het hele verslag.