Film premiere 'Ouder worden...en dan?

In het participatieve filmproject 'Wonen door de lens van senioren' onderzochten ouderen zelf wat voor hen van belang is door het maken van een eigen documentaire. De groep, die zichtzelf 'de Beeldschermers' is gaan noemen, kwam wekelijks samen in wooncentrum De Vijverhof in Delft, waar zij leerden omgaan met iPads. Zij leerden filmen, interviewen, maakten storyboards en scenario's en gingen op pad om andere wooninitiatieven voor senioren te bezoeken. Middels film onderzochten zij wat voor hen van belang is in het samen betekenisvol en avontuurlijk ouder worden.

Tijdens deze feestelijke inspiratiebijeenkomst in theater de Veste deelden zij trots het resultaat: een leuke film over samen oud worden in woongemeenschappen, vanuit het perspectief van een groep senioren zelf. De film werd onder leiding van Marianne van Bochove nabesproken met Joelle Gooijer (Wethouder Jeugd, Ouderen en Armoede van Gemeente Delft). Elke Leijzer (Regisseur sociaal wonen bij woningcooperatie Vidomes) en de zaal die vol zat met ouderen en professionals werkzaam met ouderen in wonen, welzijn en zorg.


Beeldschermer Frits deelde met de zaal hoe het samen maken van een film, het leren van iets nieuws, en het samen maken van plezier je jaren jonger maakt! "Ouder worden...dat doe je samen!"

De film biedt ingang voor gesprek en zal vertoond en bediscussieerd worden binnen verschillende wooncomplexen voor ouderen en in buurthuizen.