Leeratelier dementievriendelijke gemeente

Een leeratelier verbindt onderzoek, praktijk en onderwijs aan (toekomstige) professionals met elkaar. We hebben veel enthousiaste reacties gehad op het leeratelier 'Dementievriendelijke gemeenten', georganiseerd door Transmuralis en het lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap, Hogeschool Leiden.

Gastspreker lector Rens Brankaert vertelde over het ontwerpen van 'warme technologie' voor- en samen met mensen met dementie. Rens, werkzaam bij het Expertise Centrum Dementie & Technologie, Fontys Hogeschool en TU/e, gaf een toelichting over hoe het inzetten van warme technologie mensen met dementie kan helpen om het leven te blijven omarmen, gehecht te blijven aan de vertrouwde omgeving en contact te houden met de mensen die ze lief hebben.

Hierna waren er 2 voorbeelden uit de regio (Eigen kracht in Katwijk, en Kunst van samen uit Boskoop) over het werken aan een dementievriendelijke gemeente.

Tevens konden bezoekers informatie krijgen over de verschillende 'klantreizen' dementie die zijn uitgevoerd, het expertisecentrum dementie en onderzoeksprojecten van organisaties.