Leerwerkgemeenschap organiseert een Sinterklaas Bingo

Ook dit jaar wilde de leerwerkgemeenschap gezinnen die het financieel moeilijk hebben een feestelijk moment bieden tijdens Sinterklaas om even niet aan hun (geld)zorgen te hoeven denken.
Op dinsdag 29 november waren de gezinnen uitgenodigd bij buurthuis Stappers om mee te doen met De Sinterklaasbingo!

Vorig jaar had de leerwerkgemeenschap voor het eerst het initiatief genomen om iets te organiseren tijdens Sinterklaas voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De gezinnen waren toen uitgenodigd bij Vakcollege Rijnmond en hebben in de kooklokalen allerlei lekkernijen gebakken.
De gezinnen hebben dat zo gewaardeerd dat de vraag kwam of er dit jaar weer iets leuks georganiseerd kon worden. De leerwerkgemeenschap heeft hier gehoor aan gegeven en op dinsdag 29 november was De Sinterklaasbingo! De sfeer was goed en natuurlijk ook een beetje gespannen zoals dat hoort bij een bingo.

Samenwerking
35 kinderen uit verschillende gezinnen waren aanwezig tijdens dit feestelijke event. Een aantal ouders zijn ook geweest om de kinderen te helpen met het afstrepen van de cijfers. Drie vrijwilligers hebben geholpen; twee moeders die op de kinderen wilden letten en een bingomaster die de nummers draaide. Verder is het medegeorganiseerd door een stagiaire Pedagogiek van Welzijnskwartier en met hulp van drie mensen vanuit Dunavie waarvan ook iemand een vlog opnam.

De bezoekers van de koffieochtend op vrijdag in Stappers hebben als echte hulppieten de snoepzakjes klaargemaakt, door ze te vullen met heerlijk snoepgoed.
Om dit feest te kunnen organiseren heeft woningbouwvereniging Dunavie de cadeaus en snoepgoed gesponsord. Welzijnskwartier heeft de ruimte beschikbaar gesteld, de PR en organisatie op zich genomen. Deelnemers van de LWG hebben via hun kanalen de kinderen uitgenodigd.

Meer kinderen dan vorig jaar
Dat er dit keer meer kinderen waren dan vorig jaar heeft te maken met een aantal factoren waarbij dit de belangrijkste zijn:

  • Dunavie had een onthulling van fotopanelen in de Koestal, waarop kinderen uit de buurt te zien zijn. Deze kinderen zijn persoonlijk uitgenodigd. Na de onthulling zijn de kinderen allemaal meegekomen naar de bingo. Deze kinderen hebben zich niet aangemeld van te voren, dit was voor hen anders een drempel geweest.
  • De PR is niet alleen ‘onder de radar’ uitgevoerd zoals vorig jaar, maar dit keer is er ook externe reclame gemaakt. Hierdoor konden alle kinderen uit de buurt komen. Zodoende waren er ook wat kinderen uit de Zanderij, waarvan minder te verwachten is dat zij in armoede leven. Toch is het grootste gedeelte kinderen uit de sociale huurwoningen naar de Koestal gekomen.