Leerwerkgemeenschap zet zich in voor kinderen uit arme gezinnen tijdens Koningsdag

Na een zeer geslaagd Sinterklaasfeest afgelopen december, wilde leerwerkgemeenschap De Koestal ook nú iets doen voor kinderen die opgroeien in arme gezinnen. Wederom werd het een onvergetelijke actie!

Voorafgaand
Al gauw ontstond het idee aan te sluiten bij de kleedjesmarkt die door de vrijwilligers ‘Koestal Doe(t) mee’ werd georganiseerd. Kinderen die opgroeien in arme gezinnen hebben vaak geen spullen om te verkopen en ook geen geld om iets te kopen. Daarom kwam het idee om voor deze kinderen spullen, voornamelijk speelgoed, in te zamelen die zij dan op hun kleedje konden verkopen. En als er iets tussen de spullen zat wat ze zelf wilden hebben, dan kon dat natuurlijk ook!
Er werden op verschillende plekken spullen ingezameld: de Ontmoetingskerk, Basisschool De Duinroos, Welzijnskwartier en het Wijkteam. Mooi om te zien hoe binnen zéér korte tijd zoveel werd gegeven. Volgeladen auto’s reden de spullen naar Vakcollege Rijnmond, om deze te sorteren en vervolgens op te laten halen door de kinderen.
Vakcollege Rijnmond stelde een caravan beschikbaar om vandaaruit gratis koffie, thee en limonade aan te bieden. De mooie initiatieven om deze actie te steunen hielden maar niet op. Zo heeft thuiszorgorganisatie Curadomi fruit gebracht om uit te delen aan de kinderen.

Koningsdag 
En toen was het Koningsdag: een mooie dag, goede sfeer en veel plezier! 
Er was een goede samenwerking binnen de leerwerkgemeenschap. Ieder heeft op eigen manier een bijdrage geleverd aan deze actie. Van gezinnen werven tot spullen inzamelen en ook praktisch te helpen. Iedereen deed wat hij of zij kon. De leerwerkgemeenschap hoopt met deze actie weer een stapje vooruit te hebben gezet met het bereiken van gezinnen die het financieel niet makkelijk hebben. In de hoop dat het praten erover makkelijker zal worden en een steuntje in de rug te bieden om uit deze situatie te komen!