Wijzer in de Wijk: nieuws over Stevenshof Vitaal

Nu we in het project Wijzer in de Wijk toegaan naar de afrondende fase is het leuk om te zien hoe het succes van Stevenshof Vitaal wordt opgepakt als een doorlopende integrale samenwerking binnen de wijk Stevenshof in Leiden. In februari vond er een bestuurdersbijeenkomst plaats waarbij de bestuurders van alle betrokken praktijk partners met elkaar in gesprek gingen. Hierbij waren alle belangrijke spelers uitgenodigd: partners uit het sociaal domein, gezondheidszorg, zorgverzekeraar, de gemeente en de Werkplaats Sociaal Domein.

In het Huis van de Buurt in de wijk Stevenshof kregen de bestuurders een korte terugblik van de doelen en de behaalde resultaten binnen het project Wijzer. Dit werd gedaan aan de hand van de vier centrale leervragen:

  • Bereiken we de juiste inwoners?
  • Voelen zij zich gezond?
  • Verlopen de interventies goed?
  • Is de samenwerking verbeterd?

Vervolgens gingen de bestuurders met elkaar in gesprek over de waarom, de hoe en de wat met betrekking tot de voortzetting van de integrale samenwerking binnen het project Stevenshof Vitaal.

De doelen en acties die vervolgens door de bestuurders zijn geformuleerd, zal door de Progammagroep van Wijzer in de Wijk verder worden uitgewerkt in de vorm van een actieplan met korte en lange termijn doelen. De gemeente en de Werkplaats Sociaal Domein gaan samen kijken hoe ze hierin de komende jaren een actieve rol kunnen blijven spelen. Al met al een leuke opsteker voor alle partijen die hieraan hebben bijgedragen!