Leernetwerkbijeenkomst Wijzer in de wijk

De Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden heeft eind januari 2021 een leernetwerkbijeenkomst georganiseerd voor de projectgroep van Wijzer in de Wijk met het thema: Hoe betrekken we bewoners juist nu met alle coronamaatregelen en later in 2021?

Vanwege de corona epidemie is meedoen en meedenken van bewoners een uitdaging.
Dit merken ze ook in de Wijzer in de wijk wijken Den Haag Zuidwest, Alphen Noord en Stevenshof in Leiden. Tijdens de bijeenkomst is besproken hoe het nu in de wijken gaat.
Interventies liggen stil, face tot face contact wordt gemist, er wordt minder doorverwezen en bewoners haken af vanwege het digitale werken.

Ook is er besproken welke lessen er de afgelopen tijd zijn geleerd over de bewonersbetrokkenheid. Deze lessen zijn verzameld op een digitaal jamboard en op alle thema’s zijn ideeën en plannen geformuleerd. Zie hieronder een impressie van het digitale jamboard. Tot slot deelde Mariëlle van Esch van Zorgbelang Inclusief een aantal inspirerende tips en ervaringen.

Wilt u meer weten, lees hier meer informatie.