Nieuws

Inspiratiemiddag 'De impact van het betekenisvolle gesprek'

Op 17 april organiseerde het lectoraat Urban Ageing (De Haagse Hogeschool) samen met Wijkz, en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) de inspiratiemiddag 'De impact van het betekenisvolle gesprek'.

Anders kijken, anders denken, anders doen

Op 13 april, tijdens een Haags Maatwerk en Regie bijeenkomst, gingen meer dan 300 professionals uit het sociaal domein met elkaar in gesprek. Uitvoerders, beleidsmakers, leidinggevenden van verschillende afdelingen van de gemeente Den Haag en vele partners werden uitgedaagd om anders te kijken, denken en te doen.

Het project Samen Vallen Voorbij en het Wijksamenwerkingsverband Rijnoevers

Met het project Samen Vallen Voorbij hebben we op 13 april een actieve bijdrage geleverd bij de eerste grote bijeenkomst georganiseerd door het Wijk Samenwerkingsverband (WSV) Rijnoevers.

Hackathon: studenten pakken schulden en armoedeuitdagingen aan

Ruim 300 studenten van de opleidingen Sociaal Werk en Sociaal Juridische Dienstverlening van Hogeschool Leiden hebben op 16 maart deelgenomen aan een tweedaagse hackathon.

Ondersteun juist de mensen die werken en net boven het minimum verdienen

Afgelopen maandag 13 maart 2023 was Leerwerkgemeenschap Katwijk te gast bij Stichting Jeugd en Samenleving (JES) Rijnland.

Goede klik tussen sociaal werkers en huisartsen in opleiding tijdens Learning Community

Sociaal werkers en huisartsen in opleiding wisten elkaar snel te vinden tijdens hun eerste ontmoeting in de Learning Community deze maand. Dat bleek al tijdens de kennismaking waarbij ze aan de hand van een aantal pakkende casuïstiek in gemengde groepjes met elkaar discussieerden.

Valpreventie aan de Vrouwen van Nu Koudekerk

Op 6 februari hebben Djim Kromhout (fysiotherapeut en onderzoeker Hogeschool Leiden) en Arlette Hesselink (onderzoeker Hogeschool Leiden) in het kader van het project ‘Samen Vallen Voorbij’ een presentatie gegeven over valpreventie aan de Vrouwen van Nu Koudekerk aan de Rijn / Hazerswoude Rijndijk.

Project ‘Inclusief samenwerken in de stad’ is gestart

Sekswerkers zijn ondernemers. Ze beoefenen een legaal beroep, betalen belasting en staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Toch krijgen sekswerkers in Nederland niet dezelfde behandeling als andere ondernemers. En dat leidt tot uitsluiting. De Haagse Hogeschool wil daar samen met sekswerkers en andere belanghebbenden verandering in brengen binnen het thema Sociaal en inclusief met het project ‘Inclusief samenwerken in de stad’.

Stress-sensitief werken voor de Leergemeenschap Katwijk

Afgelopen maandag 16 januari vond de workshop stress-sensitief werken plaats op basisschool IKC De Duinroos in Katwijk.

Welzijn op Recept: Treffende eyeopener voor studenten Learning Community

Op 13 december volgden derdejaars sociaal werk studenten van de Learning Community van het Lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap de workshop ‘Welzijn op Recept’. Deze workshop werd verzorgd door Jan Joost Meijs ,voorzitter van dit landelijke kennisnetwerk.

Nieuws Archief