Nieuws

Welzijn Noordwijk: Senioren filmen met hun tablet leeftijdsgenoten

Het project dateert uit september 2019: zeven senioren trokken de wijk Tuinstad/Staalwijk in Leiden in om een kort documentaire filmpje te maken met als thema: Langer wonen van ouderen in de eigen leefomgeving. Het was een initiatief van het Ouderenberaad Zuid-Holland Noord en de Hogeschool Leiden, ondersteund door filmprofessionals van de Bromet Filmschool.

Kracht van Haags Ontmoeten!

Voor het project de Kracht van Haags Ontmoeten hebben 1e jaars studenten zich een 7- tal weken verbonden aan een aantal welzijnsorganisaties voor ouderen. Zij hebben onderzocht wat deze organisaties -o.a. WZH Transvaal en Thuis in de Buurt op Scheveningen- voor ouderen betekenen.

Leerwerkgemeenschap organiseert sinterklaasfeest voor gezinnen die in armoede leven

Woensdag 2 december 2021 is het sinterklaasfeest gevierd bij het Vakcollege Rijnmond in Katwijk. In de kooklokalen hebben de gezinnen heerlijke speculaastaart gebakken. Een gezellige middag vol muziek en pieten.

Leeratelier over ‘Gelijkwaardig contact’

Op donderdag 11 november 2021 organiseerde het lectoraat Urban Ageing (van De Haagse Hogeschool) samen met WZH vanuit de locatie WZH Transvaal het leeratelier Gelijkwaardig contact

Inspiratiebijeenkomst Seniorvriendelijk Delft - Tanthof

Op 15 september werd een inspiratiebijeenkomst Seniorvriendelijk Delft - Tanthof georganiseerd rondom het thema wonen op oudere leeftijd, met een unieke film première en een stadsdebat.

Inspirerende wijkwandeling door De Koestal in Katwijk

Op maandag 13 september vond er een inspirerende wijkwandeling plaats door De Koestal in Katwijk. Er werd duidelijk dat samen wandelen de groepsverantwoordelijkheid vergroot in het signaleren en bespreken van armoede.

Overhandiging Rapport '20 jaar Vadercentrum Adam: De betekenis voor zijn bezoekers'

Op woensdag 14 Juli reikte Rudy van den Hoven, docent onderzoeker van de Haagse Hogeschool/ lectoraat Urban Ageing aan Bilal Sahin, coördinator van het Vadercentrum het rapport '20 jaar Vadercentrum Adam. De betekenis voor zijn bezoekers' uit.

Leeratelier ‘Wat vinden Haagse ouderen belangrijk?'

Het leeratelier ‘Wat vinden Haagse ouderen belangrijk’? vond plaats in de studio van Oudtopia.

2e Leeratelier Positieve Gezondheid: 'Samen verder groeien'

Het 2e Leeratelier Positieve Gezondheid: 'Samen verder groeien! vond plaats op dinsdag 29 juni. De Alliantie Positieve Gezondheid organiseerde in samenwerking met de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag en Leiden het 2e leeratelier Positieve Gezondheid.

Leerwerkgemeenschap aanpak armoede Katwijk

Op maandag 28 juni heeft een eerste ontmoeting plaatsgevonden van de leerwerkgemeenschap in Katwijk om met elkaar te hebben over de aanpak van armoede in Katwijk.

Nieuws Archief