Nieuws

Tweedaagse Hackathon Armoede en schulden

Deze week organiseerde de opleiding Sociaal Werk en Sociaal Juridische Hulpverlening en het lectoraat Sociale Innovatie een tweedaagse Hackathon over armoede en schulden.

Symposium Leeftijdsvriendelijke stad en samenleving

We nodigen je van harte uit voor het symposium, bedoeld voor iedereen die meer wil weten over leeftijdsvriendelijke stad en samenleving. Het symposium vindt plaats op woensdag 15 mei van 13.00-17.00 uur bij het Postillion Hotel in Den Haag, nabij Station Hollands Spoor.

Leeratelier Positieve Gezondheid

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan de 9e editie van het Leeratelier Positieve Gezondheid. Noteer donderdag 13 juni 2024 van 15.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) bij de Hogeschool Leiden alvast in je agenda!

Thuiszittende leerlingen: luister naar de redenen en zoek naar het haalbare

Wat doe je als een leerling van de middelbare school maandenlang weinig tot niet naar school gaat? De Werkplaats Sociaal Domein en het Leernetwerk Kwetsbare Gezinnen, van Werkplaats Samen, hebben samen een bijeenkomst georganiseerd over deze ingewikkelde problematiek.

Sociaal werk studenten en huisartsen-in-opleiding vinden elkaar in de praktijk

Afgelopen week waren de sociaal werk studenten van de Learning community samenwerken in de wijk uitgenodigd bij huisartsenpraktijk Haaswijk in Oegstgeest. Ze vonden - aan de hand van casuïstieken die zij in hun dagelijkse praktijk tegenkomen - gemakkelijk aansluiting bij de aanwezige huisartsen in…

Kerstontbijt Leernetwerkgemeenschap Katwijk

Door iets te organiseren voor de kinderen, hebben deze ouders ook even hun moment. Co Viele van de Voorraadkast en deelnemer van de leerwerkgemeenschap ‘aanpak van armoede’ had dit jaar iets bedacht rondom het schenken van het kerstpakket.

De Mors aan zet!

Vanuit de Werkplaats zijn we samen met Buzz, SOL, Incluzio, Sociaal Wijkteam, Centrum voor Jeugd en Gezin, Jeugdteams Leidse Regio aan de slag gegaan om antwoorden te vinden op de vragen die leven onder bewoners in de Leidse wijk De Mors, rondom armoede en criminaliteit.

Welzijn op recept in de Merenwijk Leiden

Sinds 2015 wordt in de gemeente Leiden gewerkt met Welzijn op recept. Deze interventie is bedoeld voor mensen die met psychosociale problematiek bij de huisarts komen en meer gebaat zijn bij welzijnsondersteuning.

Ben jij onderdeel van de oplossing of onderdeel van het probleem?

Op woensdag 29 november werd door de gemeente Katwijk voor de tweede keer het Breed Katwijks Armoede Overleg georganiseerd. Opnieuw een geslaagde avond. Waar net als vorig jaar elkaar ontmoeten, verbinden en netwerken, om gezamenlijk de strijd tegen armoede in de gemeente Katwijk aan te gaan, centraal stond.

Netwerkbijeenkomst Maatwerk en Regie

Twee keer in het jaar wordt er door Leren en Ontwikkelen gemeente Den Haag samen met de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag- Leiden een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor professionals die de Masterclass Maatwerk en Regie hebben gevolgd.

Nieuws Archief