Nieuws

Netwerkbijeenkomst Maatwerk en Regie

Twee keer in het jaar wordt er door Leren en Ontwikkelen gemeente Den Haag samen met de Werkplaats Sociaal Domein Den Haag- Leiden een netwerkbijeenkomst georganiseerd voor professionals die de Masterclass Maatwerk en Regie hebben gevolgd.

Hoe seniorvriendelijk is Leidschenveen Ypenburg?

Dat kwam aan de orde op 16 november tijdens de inspiratiebijeenkomst in Ypenburg, wijkcentrum Piet Vink.

Inspiratiebijeenkomst – Inclusief samenwerken in de stad & Haags Verhaal

Hoe om te gaan met intimiteit voor mensen met een beperking. Woensdag 15 november was een bijzondere avond voor studenten van de minor Inclusiviteit in de Stad, docenten, sekswerkers, zorgmedewerkers, wethouder Mariëlle Vavier, directeur Sociaal Werk & Educatie (De Haagse Hogeschool) Alaoui Alaoui en vaste bezoekers van Haags Verhaal.

Nieuwe plannen voor de Leerwerkgemeenschap in Katwijk

Afgelopen maandag 6 november 2023 heeft de leerwerkgemeenschap elkaar ontmoet op Vakcollege Rijnmond. Tijdens de ontmoetingen van afgelopen twee jaren zijn zoveel ideeën en plannen bedacht door de leerwerkgemeenschap.

Leerwerkgemeenschap kijkt terug en kijkt vooruit

Een krachtige samenwerking tussen zeer betrokken deelnemers met een kloppend hart die ‘elkaar helpen denken en elkaar helpen doen'. Een terugblik van leerwerkgemeenschap Katwijk en vooruitblik vol ideeën en inspiratie.

Film premiere 'Ouder worden...en dan?

De film premiere van een documentaire gemaakt door ouderen zelf. In het participatieve filmproject 'Wonen door de lens van senioren' onderzochten ouderen zelf wat voor hen van belang is door het maken van een eigen documentaire.

Samen een volgende stap zetten in Positieve Gezondheid

Stel dat je Positieve Gezondheid als organisatie belangrijk vindt en wilt bijdragen aan een brede gezondheidsbeweging in Zuid-Holland Noord.

Leeratelier dementievriendelijke gemeente

Een leeratelier verbindt onderzoek, praktijk en onderwijs aan (toekomstige) professionals met elkaar. We hebben veel enthousiaste reacties gehad op het leeratelier 'Dementievriendelijke gemeenten', georganiseerd door Transmuralis en het lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap, Hogeschool Leiden.

Leeratelier Positieve Gezondheid: Werken aan Veerkracht

Tijdens het leeratlier van 20 april, sprak Maja Ročak, lector Sociale Veerkracht bij Sociale Studies aan Fontys Hogeschool over het begrip 'sociale veerkracht'. Wat is ' sociale veerkracht' nu precies en hoe gaan we ermee om.

Inspiratiemiddag 'De impact van het betekenisvolle gesprek'

Op 17 april organiseerde het lectoraat Urban Ageing (De Haagse Hogeschool) samen met Wijkz, en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) de inspiratiemiddag 'De impact van het betekenisvolle gesprek'.

Nieuws Archief